Får vel si vi er i gang da..

Å skrive noe om noe er nå så som så hvis det ikke var noe spesielt det som var verdt å skrive noe om.Men jeg kommer garantert til å skrive noe om både fortid og nåtid.

I øyeblikket, dvs. 9 juni,  sitter jeg høyt ombord. Båten står på land i Havøysund på patentslippen der og det å komme på land var ikke gjort i en fei. Jeg ankom krana etter avtale klokka 1200, og båten sto støtt på land klokka 1500.  Det er oppgitt på HR verftet at båten har et deplasement på 8.5 tonn. Så må man regne litt pluss av utstyr, vann, diesel og annet, så da tenkte jeg i min enfoldighet at et sted mellom 9.5 og 10 tonn skulle vel være grei skuring. Da jeg kjøpte båten så fikk jeg oppgitt 11.5 tonn, noe jeg selvfølgelig skulle trodd på. Men jeg trodde altså mere på verftets opplysninger.  Kranfører leste av 12.2 tonn når Procyon hang fritt, og krana, ja den var ikke beregnet for mer enn maks 12 tonn. Tror det var på nippet til at de satte ned båten på vannet igjen.  Men vi kom på plass og nå er dama vaska og spylt. I morra er det taping av vannlinje og påføring av bunnstoff.  Pt er det full sommer i Finnmark, dvs endelig bra vær og vi skriver 8 juni. Om en mnd har vi startet mot Svalbard, skal bare… skifte vinduer..skifer på på vegg..skifte noe panel og male litt først på huset hjemme. Men skuta og mannskap er klar.. tror og mener jeg. Håper bare at krangutta klarer å løfte oss tilbake på vannet. Får tømme ut alt ferskvann og drikke alt av øl før mandag. Da skulle vi bli halvt tonn lettere. Og etter vask og bunnsmøring så hun virkelig bra ut.

20170612_085928

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s