Alt klart og gjort sjøklart så bare å komme seg avgårde.

Short summary in English below.

Kom til Sandefjord 27.4.18 og var sikker på at det var bare dager til båten var på vannet og klar. Vel det skulle ta en måned og vel så det, men så viser det seg at det forsåvidt er ok. Båten kom på vannet og ble prøvekjørt for en uke siden. Alt fungerer. Så har det vært en del småting, men det er jo helt normalt. Det tok veldig lang tid å få på plass webastoen som verkstedet hadde måtte fjerne for å få ut gammel motoren og inn med den nye. Til slutt så monterte jeg mesteparten selv. Nok klaging, alt er på plass så nå starter vi vestover. Kristiansand og Stavanger neste. Avgang Stavanger ser ut til å bli mandag 11 om ettermiddagen hvis Nordsjøen vil.  Deretter Shetland.  Har store planer om å skrive litt her etter hvert legg. Nå virker også kartsia slik at det er bare å klikke seg inn på GPS/sporing så vil Inreach fortelle hvor vi befinner oss. Etterhvert vil det bli sendt et eller to punkt for dagen. Men det er lenge til. Inntil videre ca hver 4-5 time når vi er i sjøen

Med på turen til Stavanger er Steinar Øverli. Det blir fint. Fra Stavanger kommer det en fra Tananger og en fra England.

Her “sørpå” har det vært en god varm forsommer med over 20 grader i skyggene. Håper ikke det snur med det første. Har ikke bruk for noe kraftig lavtrykk som blir hengende.

Formiddagen 2.6.18 kastes fortøyningen fra Framnes Marina i Sandefjord.

Short in English.

Tomorrow we are ready to throw the lines and leave Framnes Marina in Sandefjord. Its been a month with preps, but now it looks like all is ok. Some pics to show from Sandefjord. It is a nice town well known from the whaling days when they sendt ships and sailors down to the southern oceans, like Patagonia to hunt for whales. There is a lot of history in the town from that time.  The pic of  “Southern Actor” was one of those ships.

The Inreach map with route and points are now working good so those of you who wants to see where we are, please do. Some of the other pages will also be updated now. So stay tuned and there will be some new posts after each leg.

 

 

 

Leave a comment