Litt tur og noen bilder.

Da vi forlot Alta var det 20+ og flott sommer vær. Etterhvert som vi kom lengre ut så ble det noe kaldere og vind fikk vi fra,  ja hvor ellers fra enn nordøst. Endte selvfølgelig med å leve på skråplanet helt fram til Svaldbard. Var et halvt døgn med tåke rundt Bjørnøya så radaren fikk testa seg. Her på Svalbard har vi så langt hatt noen fantastiske dager og mange inntrykk. Ankerplasser har vært Treskelbukta i Hornsund. Prøvde først i Gåshamna men der var for mye vind. Treskelbukta anbefales. Ligger helt innerst i fjorden så her må man se opp for is. Dunøyene var nr to. En nydelig plass på nord øst vind. Så opp til Bellsund og Fleur De Lys, deretter bak Akseløya og til Fritjof hamna. Skikkelig mudderbotn med godt feste og god beskyttelse.

I går på vei inn til Longyearbyen var spesiell. Det var ikke som ventet for å si det sånn. Blikke stille og varm sol. I dag overskya og en frisk bris. Fra Alta til Sørkapp brukte vi under tre døgn ( 2 døgn, 18 timer) så vi har holdt gjennomsnitt på 6.5 knop  sånn ca.

Vi har navigert mellom isflak og hadde hvalross på stranda i Fritjofhamna. Isbjørn hadde jo vært en opplevelse å se, vi har noen dager enda.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s