Slutt del 1, start del 2

Da er forsåvidt andre del av turen(e) begynt. I skrivende stund befinner jeg meg i Tromsø. Kom hit i dag 2.8 og blir noen dager. Her er jo både sønn, “svigerdatter” og barnebarn. Blir kanskje en familietur på yttersia i løpet av helga.

Men tilbake til turen som var. Det var en spesiell og god følelse å ha krysset Barentshavet for seil, særlig på tur nordover da vi hadde bra med vind fra NØ. Vi fikk mange fine opplevelser og veldig få dårlige. Men de “dårlige” hører med på en slik tur som går så langt nord og til så ugjestmildt område. Den dårligste var kanskje den ene natta hvor vi sammen med to andre seilbåter lå inne i Skansebukta til ankers.  Vi stampet oss ut fra Pyramiden og Nordenskioldbreen da vi fant ut at i stedet for å tilbringe natta i stampesjø så kunne vi ligge for ankers i smult farvann.  Sjøen var rolig men ikke fallvindene som kom med slikt trøkk at det føltes som om båten skulle blåse flat. At ankeret holdt er ikke til å tru. Det første bilde med grønt virvar er sporloggen og fra ytterkant til ytterkant er det 75 m. Vi hadde ute 40 m kjetting på 8 m vann og det var nok det som holdt oss. Alarmen sto på 99 m og den hylte aldri, men det var ikke mye søvn den natta. Det roet seg på morran så da sovna vi godt.

Hjemturen over Barentshavet ble etterhvert mye motring da havet lå som et speil og med tåkedis. Ankra opp inne i velkomsthavna på Bjørnøya og ble bydd på kaffe, kaker og omvisning.  Det var så vidt vi kunne se bygningene i tåkehavet. Nesten som en dårlig engelsk skrekkfilm.  Veldig hyggelig opphold.  Tusen takk til mannskapet der. Værmelding ned til 72 breddegrad fikk vi også med oss.

I Alta mønstret Daniel og Marte av. Et flott mannskap som anbefales.  Don, Roger og Ingvild mønstret som nevnt før av i LYB. Jeg føler meg priviligert som var så heldig med mannskapet både nord og sør.

Bildene under viser sporloggen fra natta på svai, Nordenskioldbreen, mengder med rekved som finnes på en del strender, sju bilder fra Pyramiden som er en forlatt russisk gruveby, et trist syn i et vakkert område, og solbilde ble tatt på vei til Tromsø  den 1.8.17.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s