Snart i Bergen

Det var et så fantastisk flott sommervær. Varmt og sånn passe lite seilvind for ca 4 knop at jeg fant ut at jeg går ikke inn til Bergen på en lørdagskveld. Jeg fant meg i stedet for en lun vik bak et par holmer og kun 5 meter dypt. Noen vil sikkert si jammen det er jo øl og matfestival i Bergen.  Men tenk den havna der inne. Ville ikke blitt mye ro der.  Kunne selvfølgelig fortøyd i ei havn utenfor byen og tatt bussen inn, men valgte heller ei stille uthavn. Det får bli Bergen i morra og etter det ei rolig havn utenfor byen. Strusshamn feks. Den har vi prøvd før og den er bra. Blir vel noen dager. Ser det er lavtrykk prognoser, og om det slår til så kan jeg vente.

Men før det så har jeg vært i Ørsta og besøkt en gammel kollega, Knut Hustad, hans kone Jane og sønn. Sønnen er nettopp uteksaminert fra politiskolen.                                                 En utsøkt middag av hjort ble fortært og mye mimring fra da vi var unge konstabler i Alta. Kanskje derfor at den unge politimannen  “trakk seg tilbake”.

Har aldri vært i Ørsta før. Et flott område. Mye fjell og mye nedbør.  Neste havn var Florø og så Jingja i Sognesjøen.  Der måtte jeg ta en sykkeltur. Gla jeg har med sykkel.

Legger inn noen bilder. Fra uthamna, og fra innseilinga til Ørsta.

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s