Et lite Atlanterhavskryss på 18 dager.

Vi forlot Ponte a Pirte på Guadeloupe om ettermiddagen den 11 mai for en kort start opp til Jolly Harbour på Antigua.  Kom fram tidlig morran den 12 og gjorde de siste innkjøp i løpet av dagen.  Vi lå over til den 14 før vi starta ut mot Barbuda. Måtte ha en siste dukkert i Karibien. Det nye mannskapet tror jeg satte pris på at vi tok en stopp slik at de fikk badet i azurblått hav og vandret litt på ei hvit lang sandstrand.

Så ble kursen satt rett mot Azorene. Ingen grunn til omveier feks via Bermuda som en del seilere gjør. Værkart var sjekket og storsirkelkurs og  å holde seg øst visste seg å være den beste kursen.  Vi hadde flott seilvind så og si hele tiden. Ei natt med kuling og regn og 3 -4 dager med vindstille.

 

Det er litt surrealistisk å være så langt ute på storhavet Nord Atlanteren og det er like stille vann som på et fjellvann hjemme.  Vi hadde kun en gang besøk av delfiner. Ellers så vi lite “liv”. En del sjøfugl fulgte oss av og til.  Enorme mengder saragossa (tang) flyter i havflata og den hekta seg mye fast i vindroret.  Senere, de siste dagene før Azorene så var det store mengder av “portugisiske krigsskip” som seilte med vinden. Den her maneten er visstnok ganske giftig. Den har lange tråder som henger under og kan gi store smerter og til og med død om dem treffer .received_258900748199892

En tidlig lørdag morgen kom vi inn til Horta og fikk plass i marinaen. Først helt innerst langs “veggen”. Så ble vi flytta ut som 5 båt og litt senere inn igjen som båt 2 og her har vi det bra.

Mannskap og meg var happy for å ha fast grunn under beina etter 18 dager underveis og den siste uka med mye rulling.

Horta marina og moloene rundt havna er kjent for alle “maleriene” som seilere har malt på alle mulige plasser. Artig å se Spirit fra Alta sitt bidrag. 20190602_121610Vet at der skal være flere hjemmefra men klarte ikke finne flere, enda.  Vi vurderer å gi vårt bidrag.  Noen flere bilder fra kaia.

Alle havner har gjerne sin spesielle bar/restaurant som seilere bare må innom, så også her i Horta.  Til og med i Reeds  Nautical Almanac er plassen oppgitt som et “must visit”

Azorene er vulkanske øyer med mange museer og “visninger” om vulkansk aktivitet.  Litt sightseeing blir det nok på oss før kursen settes lengre nord og mot England.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s