Det nærmer seg avgang fra paradis. Nord Atlanteren, Europa og Norge neste.

I romjula 2018 ankom vi den østligste øya i Karibien, Barbados.  Etter det ble det Tobago, Grenada,  S. Vincent and the Grenadines, Martinique, Dominica, Guadeloupe, The Saints, Antigua, Barbuda.  Det har vært en herlig reise med flott mannskap hele veien. De siste to ukene har jeg hatt besøk hjemmefra av min kjære naboer, Johnny og Trine. 20190504_124103 De kom til Guadeloupe og vi fikk seilt til Maria Galante, Petit Terre, The Saints , Dominica og tilbake til Guadeloupe. 20190506_121831

På bildet er vi på en “øde” sandstrand på The Saints.  Øyene i området er alle vulkanske og det er noen plasser de rareste formasjoner av stein og grus. Størknet lava og annet som jeg ikke aner hva er.

Tidligere var Jorunn (mannskap) og meg oppe på Antigua og Barbuda. Skrev tidligere litt om Antigua og legger her inn et par bilder fra stranden på Barbuda. Strendene var lange og øde, Vannet så klart at 6 meters dyp så ut som 5 cm.  Barbuda var hardt rammet av siste orkan i 2017 og slet enda med gjenoppbygging.  Fantastisk hyggelige folk. Jeg har skrevet det før men gjentar meg selv gjerne. Alle øyene vi har vært på har vi bare møtt positive og hyggelige mennesker. Kriminaliteten gjemmer seg godt for oss seilere. Ihvertfall der vi har vært.

Men alt har en slutt. Også denne gang for oss ombord på Procyon. Jorunn fortsetter ombord som mannskap fram til Azorene. I går kom Håvard ombord og i kveld kommer Martin fra Slovakia. De skal begge være med tilbake til Europa.  I dag har vi proviantert så det holder over den store dammen.  Det er ca 2200 nautiske mil til Azorene og noe mindre enn 1000 NM til fastlandet derfra alt ettersom hvor man ender. Personlig håper jeg vinden tar oss til Irske sjøen eller Engelske kanal. Siden jeg ikke har seilt Engelske kanal, eventuelt Kiel kanalen så blir det kanskje der, men Scotland er flott. Så vi får se.  Inreach er på så den som vil følge med så er det bare å åpne kartet som finnes her på sy-procyon  å se den blåe prikken ute i Atlanterhavet.  Men første stopp er ei natt på Antigua. ca 100 nm herfra.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s