Regn det kan man regne med

Siden sist jeg skrev så har jeg ligget værfast i Lødingen i 5 dager sammen med 6 andre seilbåter som også var på tur sør. Ja bortsett fra en Svenske som skulle til Narvik og sende båten sin på trailer til Bottenviken.  Derfra dro jeg til Skutvik å besøkte Søren og Natalia. Fint og rolig sted Skutvik på Hamarøy. Hadde kraftig motvind mesteparten av den dagen. Neste dag kom med vindstille helt til 1 time fra Bodø. Da kom floingen, i løpet av noen minutter så brøyt han ned med masse regn og en skikkelig kuling. Båten ble stående omtrent stille da det selvfølgelig kom rett mot. Ei stund var avdrifta  litt for stor til at det kjentes bra da noen skjær kom litt vel nært, men det gikk bra med ekstra turtall.  Inne i Bodø havn blåste det så jeg måtte ta tre runder før jeg fikk slengt en spring på pullerten, selv med bra turtall på motoren så sleit jeg med å få båten inn til kaia.

Fra Bodø gikk ferden ned til Svartisen i Holandsfjorden. Hadde tenkt å gå til Klokkergården på Rødøy men ombestemte meg plutselig. Det blei en flott kveld inne ved Svartisen. Og nå ligger jeg  i regntunge Sandnessjøen og skriver i loggen / minneboka.

Da det varslet på Yr at det skulle bli  mye regn og en god del vind innover og nordover Nordland fylke så tenkte jeg at da tar jeg fri søndag og ligger stille i Sandnessjøen. Byen under de Syv Søstre. Har ingen planer om å bestige noen av dem. Prøvde meg på en liten sykkeltur men var pisse blaut etter noen få km så det blei med det.

Plutselig så ga ikke radioen en eneste lyd fra seg. Kom bare opp feilmelding i displayet. ” Miswiring, check cables and pwr on.”  Ikke om jeg fant noen feil. Boka sier at det er høytalerledninger som det er noe galt med.  Fant ikke ut av det men i all feilsøkinga i ledningespagettien så slutta plutselig VHF og AIS å virke. Da ble jeg stressa og frustrert. Hater feil jeg ikke forstår. Da var det bare å følge ledninger, og sjekke sikringer, og det er ikke lett på trange plasser i en seilbåt. De underjordiske var med meg denne gang og jeg kom fram til løsningen. Han sjybert hadde vært å slått av en bryter som skulle ha stått på, så da var alt OK igjen. Jeg fikk ihvertfall ryddet og fikk mer kunnskap, så da var det godt for noe.

Ikke så lett å lese det som står om Svartisen men den som googler den finner.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s