Indre del av Biscaya er langt. Dobbelt så langt som å krysse rett over

Men for en tur det har vært. jeg har vært i havner som var så trang og små at jeg lurte på hvordan i all verden kan jeg komme ut herfra. Jeg har sett byer og landsbyer på små Franske øyer og massevis av slott og borger. Statuer og arkitektoniske byggverk både i Frankrike og Spania. Kanskje mest i Spania.

Port Joinville på øya Il d Yeu. Ei flott lita øy med en liten fransk ferieby. Trange gater, masse folk, gatekafeer i hopetall og enorme mengder med sykler.IMG_1511 Bare på noen hundre meter var det minst 5 plasser hvor det kunne leies sykler. Havna var liten og trang men helt OK. Ble plassert utpå 3 andre.

Vi var inne bare ei natt før vi seilte ned til Il D Re, ca 55 nautiske. En flott seilas nedover hvor jeg fikk trent meg på vindroret.

Port St. Martin må vel være den fineste lille feriebyen så langt og den trangeste havna. Vi kom inn like før det ble mørkt. Havna var jævlig trang. Han som viste meg plassen jeg skulle ligge var jeg sikker på spøkte med meg, men neida, her var det bare å stålsette seg for fin manøvrering. Med litt pushhjelp fra havnevakta så kom vi på plass utenpå 2 svære cabincruisere.

Neste dag var kort. Kun to tre timer over til

La Rochelle. Vi lå i marinaen lengst ute så det var et stykke inn til gammelbyen, men ikke lengre enn at det var en fin gåtur. Det blir ikke så mange av dem ombord. Siden vi kom inn tidlig på dagen så fikk vi en god dag til rådighet til å se byen. Særlig gamlebyen med sine flotte bygninger og trange gater er verdt besøket.

Disse to tårnene markerer “inngangsporten” til en av de mindre båthavnene helt inne i gamlebyen.

Byen var en opplevelse som turistby, men for mye turister etter min smak. Det gjorde seg også utslag i servicen på serveringa og maten. Ihvertfall der vi var. Var ikke spesielt imponert. Sånn blir det kanskje når alt for mange skal ha servering på samme tid.  Etter La Rochelle skulle vi videre ned til Bayonne. Siste Franske by før Spania. Ei strekning på 170 nm ca. I Bayonne ville vi få et til mannskap. Kristoffer, vennen til Anna.

Bayonne er en rolig liten by. Vi lå litt utenfor i en liten marina. Det ble en sykkelrunde på meg i en enorm park med flotte sykkelstier. Det var mye folk ute i parken. Eldre og unge. Mange som syklet og løp. Byen er helt ordinær, men flott tilrettelagt for gående og syklister. Må si jeg er imponert over hvor flott sykkelveiene er, og godt oppmerket. IMG_1531Bildet er fra innseilinga til byen som ligger et lite stykke opp ei elv. Bildet under er hentet fra turistinformasjon på nettet.

Bayonne_aerienSpania neste stopp. Kun 23 nautiske til

San Sebastian. Det er litt historisk sus over navnet og det er masse historie knyttet til byene San Sebastian og Bilbao. Vi kom inn tidlig ettermiddag og havna var full så vi ble tildelt ei bøye. Ankringsplasser var det dårlig med. Vi dro ikke på land om kvelden. Det var full fest i byen. Utpå natta ble det fyrverkeri. Det gikk noen hundre tusen opp i røyk kan man si.            IMG_1574 Neste dag gjorde vi oss klar med dingy og påhenger, men det gikk ikke lang tid før det dukka opp en kar og sa at det ikke var tillatt med dingy inn til byen. Det var imidlertid gratis med vann taxi så det var bare å si fra. De gikk døgnet rundt.  San Sebastian var en flott by med flotte parker og mange flotte bygninger. Jeg lar bildene under snakke for seg selv.

Fikk et tydelig inntrykk av at Spanjolene, eller Baskerne, vi er jo i Basker land, en provins i Spania, liker seg godt på stranda. Den var overfylt. 20180819_122123 Basker land omfatter også Bilbao.

Bilbao ligger et bra stykke lengre inn enn havna vi lå i. Det var ikke mulig å gå inn elva uten spesiell tillatelse. 20180820_150620 Fra Bilbao til Gijon var det 121 nm med vindstille. Motordur hele natta. Vi var bare noen timer i Gijon som så ut til å være en helt ok fin by. Skulle gjerne vært der lengre men mannskapet hadde bestilt flybillett fra La Coruna så for at han skulle få sett litt der så var det bare å gå videre. Ei ny lang natt til motordur på blikke stille hav.

La Coruna.  Her har vi vært noen dager nå. Kom inn 23.8. 24 august ble jeg 67 år. Nå kan jeg reise på honnør billett. Men vet ikke hvor. Tok med meg mannskapet ut på en liten feiring. Var litt artig og få denne lille avisnotisen fra Anne Marie Opstad som hadde sett den i Aftenposten.147_1535201156946

Skal seile videre sørover i morgen, mandag 27. august.  Geoff Gill er reist hjem og ombord er Ålesundingen Eirik Solvang kommet. Fornøyd med å ha norsk mann ombord igjen.

Byen er flott, med masse å se på. Flotte sykkelveier og strender i nærheten. Vi ligger innerst i marina real. Ligger rett nedfor en pub/restaurant med levende musikk hver kveld. Men de avslutter tidlig så det er helt ok. Massevis av spise og drikke steder og store åpne plasser med skulpturer og flotte byggverk.

De fleste som krysser Biscaya bruker La Coruna som mellomstopp på vei mot Middelhavet eller Grand Canaria. Vi skal nå fortsette sakte nedover kysten til Gibraltar. Tenker ikke å forlate Gibraltar før langt ut i oktober. Det kommer til å bli mye ankring i bukter i tillegg til marinaer før den tid.

Advertisement

4 thoughts on “Indre del av Biscaya er langt. Dobbelt så langt som å krysse rett over”

  1. Hei Roger, ser ut som dere har en flott tur. Vi skal oppover der neste sommer, og planlegger å bruke god tid, så gjerne skriv om gode ankringsplasser og punkter verd å få med seg. Inspirasjon og erfaringer fra andre blir det aldri for mye av🙂
    Mvh Robert Nilsen

    Like

    1. Hei og Takk. Ligger nå i Muros flott liten by. Vi ligger i marinan, 30 euro natta. Fine ankringsmuligheter like ved.Flotte bukter i området. Kommer mer i bloggen senere.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s