Om venting, feriegjester og full fart sørover Portugals kyst.

Lenge siden jeg har skrevet noe, men det har heller ikke vært noen nye plasser som er “verdt” å skrive om.

Det ble lang liggetid i Vigo, mesteparten av ventinga ble tilbragt til ankers i forskjellige bukter og ute på øya Cies. Flott det, men kan føles litt langsomt når ønsket er å forflytte seg. Oppleves som å være alt for lenge inne på et og samme sjekkpunkt når man egentlig vil ligge langt framme. Gammel hundekjører/finnmarksløp vane.  Steinar Øverli mønstra på igjen 8 september og vi dro ut til Cies hvor vi ble noen dager. Øya ble utforsket på sine tilrettelagte stier. Enda var det en god del turister, men det er tydelig at turiststrømmen er i ferd med å minke.

Vi traff flere norske seilere, noen hadde jeg møtt tidligere, blant annet Oda Taule som seiler alene i sin “Snuppa”. Hun holder på å skrive bok om sin tur for et år siden. Turen hennes i år skal gå til Middelhavet. Hun har egen blogg: “Oda og Snuppa” for den intresserte.

Så kom tåka. Tett som grøt la den seg i området rundt Vigo. Den letta noe utover dagen, sånn i 2 – 3 tia når det var som varmest. IMG_1662 De lokale sa at når den først kom så varte den ofte 4 -5 dager.

Fiskebåter, store og små, var det overalt. Måtte hele tiden være på utkikk etter dårlig merka krabbeteiner og garn. Her trekkes det not, en form for snurpenot, som ble satt og så trukket med det samme. Mannskapet ombord var som jeg kunne se ofte herr og fru??  IMG_1663

Det tok sin tid for montering av solceller. Fikk bare beskjed om at de var forsinket. Ja ja vi er jo i Spania.  Det ble en del byturer. Syklet til høyeste toppen i området og besøkte en borg og vandret gatelangs.  Plutselig så kom vi over en hel vegg med et bilde av et hundespann. Da måtte det bli bilde av bildet.

20180919_131221

Vigo har sin gamle bydel den også, mye industri knyttet mot sjø og hav og ellers alt det en havneby har.

Steinar dro hjem via Lisboa hvor han tok seg et par dager med storby opplevelse. Det var synd vi ikke fikk seilt så mye. Tåka satte en effektiv stopper mange av dagene.

Så kom hele nabofamilien Trasti og Lyrek for noen dager ferie. De var solhungrie, for det ble rett ned i soling på kaia. Tur ut på øya Cies ble det selvfølgelig og løpetur til toppen og bading i kjølig atlanterhav.20181002_175250

Johnny, Trine, Emma, Hanna og Mathias var ombord i 3 dager. Det var veldig trivelig å ha besøk hjemmefra og dempet hjemlengselen. Nå når høsten er kommet og hundetreninga er starta for fullt så sitter nesten 40 år med hundekjøring godt i kroppen.

Så var endelig solceller montert og regninga gjort opp og det var bare å komme seg avgårde sørover. Hadde ikke mannskap med nå, det får jeg ikke før 18 oktober. Seilte hele natta til ut på ettermiddagen neste dag til Nazare i Portugal. Kom inn timen før det ble mørkt. Fortøyde i en trang bås med god hjelp fra en Norsk og en Engelsk båt.  Var et par dager før jeg seilte ned til Lisboa, eller rettere til Caiscais utenfor Lisboa.  Kyststripa er mange plasser bratt og med klipper. Mange av dem full av grotter. Grottene utenfor Lagos er mye besøkt.  Bilde er av det sydvestligste “hjørnet” av Portugal.20181009_094551

I Cascais var det flere norske båter til ankers. Traff en norsk gutt som seilte alene. (Martin Borge Bull) ( Det er forbausende mange unge som seiler alene). Vi dro neste dag sammen med tog inn til Lisboa og trasket rundt i byen. Fikk sett en del men det er begrenset hvor mye det er mulig å få sett på en vandring i løpet av en kort dag.

Så ble det ny nattseilas ned mot Lagos og Faro. Tanken er å finne en rigger som kan se over riggen og eventuelt gjøre noe med den om det trengs.  Ble ikke mye nattseilas, ble natt for motor. Sjøen lå som et stille vannfat. Seilte kanskje 3 timer totalt så må nok fylle opp med diesel før overfarten til Kanari øyene, og diesel koster sine 15 kr literen.  Bilder fra klipper med grotter utenfor Lagos.

Underveis hadde jeg funnet en rigger via anbefaling på FB. Han holder til i Vilamoura på Algarvekysten. Ganske nærme Albufeira som sikker flere har hørt om.  Han var positiv så da får vi se hva det blir til etterhvert.  Nå befinner jeg meg i Vilamoura, en typisk ferieby som er bygd opp rundt en marina. Mange og lange strender på begge sider av byen. Alt ser helt nytt ut og byen består av hoteller og restauranter. En bra marina og 200 kr natta. Den billigste etter Tananger, og det er lenge siden.  I dag er det søndag den 14 oktober. Riggeren kommer mandag.  Mitt nye mannskap lander i Faro den 18 og om alt er bra med vær og båt så starter vi seilas mot Kanari øyene. Det kan se ut som at jeg kanskje gjør en sving inn i bukta til Cadiz i Spania for en dag, men det får vi se, vinden har sitt den skulle ha sagt,  så det er bare å følge med på tracinga.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s